• U bent hier:
  • Paden
  • Routes
  • Mondriaan Route (alleen in Hardcopy verkrijgbaar bij Readshop Abcoude en Plus Koot Abcoude)

Mondriaan Route (alleen in Hardcopy verkrijgbaar bij Readshop Abcoude en Plus Koot Abcoude)

Hoogstraat 32, Abcoude, 1391 BV

Gegevens

Mondriaan Fiets- en Wandelroutekaart

Op initiatief van het Cultuurhuis Abcoude hebben fotografe Nienke Meek, tekstschrijver Jeroen Dirks en deeltijd historicus Ivy Heffelaar de ‘Mondriaan fiets- en wandelroute’ samengesteld. Eric de Leeuw, bestuurslid van Spaar het Gein, gaf advies.

De route geeft de mogelijkheid om vanaf het oude station van Abcoude (De Witte Dame) het gebied te verkennen waar Piet Mondriaan begin vorige eeuw zoveel tijd doorbracht.

De makers: “Langs het Gein treffen fietsers en wandelaars onder meer de beroemde molen die Mondriaan meer dan twintig keer vastlegde. Bij opbollende wolkenluchten lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan en het – even – 1906 is. Verderop spiegelt een boerderijgevel in het water… Inspireerde dat lijnenspel Mondriaan tot zijn latere werk?”

De Mondriaan fiets- en wandelroute is een vrolijke, luchtige manier om met Mondriaan en zijn (vroege) werk kennis te maken voor kenners en ´beginners´. Voor kinderen verschijnt tegelijkertijd een ´doe-boekje´, waarin het hondje Max ze op geheel eigen wijze laat kennismaken met het Gein en Mondriaan.

De routekaart is voor € 4,95 te koop bij de Readshop en bij Plus Koot.

Locatie

Kaart Routebeschrijving
Kaart Routebeschrijving
Hoogstraat 32, Abcoude, 1391 BV
info@amstelgoed.nl

Over Amstelgoed

Onder de rook van Amsterdam ligt een prachtige groene long puur Hollands natuurlandschap. Amstelgoed laat je zien wat het gebied te bieden heeft en nodigt je uit voor een bezoek!

Volg ons op

Facebook Instagram