MP3-route Botshol

Botsholsedijk 30, Waverveen, 3646 AB

Gegevens

Wandel samen met de digitale boswachter door Botshol op uw MP3-speler (route 12 km). https://www.natuurmonumenten.nl/mp3-route-botshol

In juni 2008 is rond het gebied Botshol een wandelroute uitgezet. Voor deze route is ook een MP3-route beschikbaar. Met de MP3-wandeling wandelt u ruim 12 kilometer over paden en dijken rondom het veengebied Botshol en de naastgelegen polders.

Start route
De eerste kilometers gaan door natuur die niet eerder toegankelijk was. Botshol is een stiltegebied voor water-, moeras- en weidevogels en tot voor kort alleen bereikbaar over water. Alleen tijdens het broedseizoen (van 15 maart tot 15 juni) is het natuurgebied nog gesloten. Botshol ligt op circa 10 kilometer van Amsterdam.

In de winter en bij nat weer zijn laarzen sterk aan te raden!

Startpunt
Werkschuur Botshol. Adres: Botsholsedijk tussen nr. 30 en 32, 3646 AB, Waverveen

Routebeschrijving

Vanaf de A2 neem je afslag Vinkeveen. Je rijdt dan op de N201. Vervolgens eerste afslag Vinkeveen in, onder aan de afrit rechtsaf de Herenweg op. Deze weg eindigt in een T-splitsing, waar je rechtsaf gaat, de Botsholsedijk op. Volg de dijk en je passeert de ‘Zwarte Schuur’. Hier start de mp3-wandelroute Botshol en dit is ook het vertrekpunt van de vaarexcursies in Botshol.

Locatie

Kaart Routebeschrijving
Kaart Routebeschrijving
Botsholsedijk 30, Waverveen, 3646 AB
info@amstelgoed.nl

Over Amstelgoed

Onder de rook van Amsterdam ligt een prachtige groene long puur Hollands natuurlandschap. Amstelgoed laat je zien wat het gebied te bieden heeft en nodigt je uit voor een bezoek!

Volg ons op

Facebook Instagram