• U bent hier:
  • Partners
  • Stichting Beschermers Amstelland

Stichting Beschermers Amstelland

Postbus 146 Postbus 146, Ouderkerk aan de Amstel, 1190 AC

Galerij

Gegevens

Bescherm de groene long van Amsterdam.

De doelstelling van Stichting Beschermers Amstelland is het beschermen van Amstelland. Uitgangspunt daarbij is om de kwaliteit van de cultuur-historische waarde van het landschap te behouden.

Stad en land worden door deze groene long verbonden. Met de Amstel die als beeldbepalend lint door het gebied loopt tot diep in de stad. De stedeling kan zo op gemakkelijke en aantrekkelijke wijze naar het buitengebied. De boeren leveren een belangrijke bijdrage aan de waarden van het landschap. Een verbond tussen stad en land.

De waarde van Amstelland wordt alom erkend ook door de overheid. Echter betekent dit niet dat Amstelland ongemoeid wordt gelaten. De druk van de dynamische stad Amsterdam is groot. Steeds weer dreigen aan de randen stukken te worden afgeknabbeld. Een belangrijk gevolg hiervan is de versnippering van het landschap en daarmee het aantasten van de alom erkende waarden.
Postbus 146 Postbus 146, Ouderkerk aan de Amstel, 1190 AC
info@beschermersamstelland.nl

Over Amstelgoed

Onder de rook van Amsterdam ligt een prachtige groene long puur Hollands natuurlandschap. Amstelgoed laat je zien wat het gebied te bieden heeft en nodigt je uit voor een bezoek!

Volg ons op

Facebook Instagram